keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Train me

Harkitsen vakavasti personal trainerin palkkaamista syksyllä.

Olen toki tuloksiin päässyt sitä ilmankin, mutta ajattelen tätä lähinnä investointina itseeni, sekä jatkumona sille effortille, jonka olen asiaan laittanut tähän mennessä. Kesällä kunnon ylläpito ja liikkuminen on (ainakin minulle) helpompaa, koska ulkona on kiva ilma ja lenkille voi lähteä pienin varusteluin melkein aina kun huvittaa. Lisäksi energiaa on enemmän noin niin kuin luonnostaan.

Syksyllä töissä lähtee aivan uusi vaihde päälle (as if this wasn´t enough), tulee kylmää ja pimeää, ja sohvan pohja näyttää taas paljon houkuttelevammalta. Lisäksi en tykkää olla ulkona, kun siellä ei paista aurinko. Tai on kylmää, sateista, epävakaista, lunta, räntää, loskaa, liikaa lehtiä maassa, liukasta tai mahdollisuss mihinkään näistä. Viimeistään syyskuussa siirryn siis sisäaktiviteettien pariin, ja uskallan näyttää nenäälleni aurinkoa ehkä huhti-toukokuussa seuraavana vuonna. Paineet sisäliikuntasalillani ja sen aktiviteeteilla ovat huimat.

Personal trainer saisi:
- Tehdä liikuntasuunnitelman, jota noudattamalla olen olympiaurheilijakunnossa alle puolen vuoden (eli mitä, kuinka usein, millä rytmillä)
- Antaa vinkkejä siihen, miten onnistun välttämään hajonneet polvet, vääntyneet jalkaterät, ja ruksahtaneet alaselät jatkossa
- Neuvoa myös ruokavalion suhteen, vaikkakin uskon olevani tässä hyvällä tolalla
- Motivoida, tsempata ja kannustaa

Itseni tuntien tyypin pitäisi omata aikas rautainen ammattitaito omassa hommassaan, osata ottaa juuri minut ja minun erityispiireeti ja –tarpeeni huomioon, olla huumorintajuinen (=ymmärtää käsittämättömän loistavia sutkautuksiani) sekä yleisesti olla samalla aaltopituudella minun kanssani.

Onko kellään kokemuksia ko. palvelusta? Tai suosituksia personal trainerista Tampereella?

4 kommenttia:

  1. höh. mää oon oottanut, josko joku ois näistä jotain valaisevaa tiennyt, koska itseänikin periaatteessa tämän tyylinen voisi kiinnostaa. onkos sulle jo löytynyt traineri?

    VastaaPoista
  2. Sama. Kyllä pt kiinnostaisi, mutta se saisi olla ihan pirun hyvä koska ei oo mikään halpa kuitenkaan. Suuri tamperelainen liikuntakeskushan (Hämpillä & Hämeenpuistossa) on nyt mainostanut omia pt-palvelujaan kovasti... Jos kuuluisi jotain kokemuksia?

    VastaaPoista
  3. Onnittelut Loviisan nimipäivänä! :D

    VastaaPoista
  4. tiiti, traineria ei ole vieläkään löytynyt, vaikka mm. yksi työkaveri on jo ilmoittautunut hommaan (kuulema vain päästäkseen seuraamaan kun treenaan, hmmm...). jahka pääsen hieman orientoitumaan (viitsin ja jaksan ja/tai töissä tulee tylsää), kerron tarkemmin.

    vanilja, kiitokset :)

    ja palvelusta jotain tietävät voivat edelleen ilmoittautua.

    VastaaPoista